Wonden schminken

wond maken met filmbloed
snijwond in hand
snijwond in hand met special effect

Special effect wonden schminken

Wonden schminken, ook wel “grimeren” genoemd, is een techniek die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij EHBO, lotus trainingen of ambulance oefeningen, voor films/video of als onderdeel van horror make-up. Snijwonden, schaafwonden, blauwe plekken of brandwonden kunnen als levensecht op het lichaam aangebracht worden.

Hoe maak je een nep wond?
Er zijn verschillende technieken om nep wonden te maken. Afhankelijk van het doel kun je kiezen uit:

  • Platte wond: alleen met schmink en zonder special effects. Dit is geschikt voor jonge kinderen.
  • Special effect wond met wax: met een speciale wax wordt een laagje op de huid aangebracht. Hierin wordt vervolgens de nep wond “gesneden” en afgewerkt met schmink en filmbloed. Dit geeft een zeer realistisch effect! Dé perfecte techniek voor Halloween of LOTUS-oefening.
  • Wond applicatie of prothese: voor grotere wonden die langer moeten blijven zitten, bijvoorbeeld op een filmset, zijn applicaties te gebruiken. Deze kun je kant-en-klaar kopen of zelf naar wens maken. Ook deze wonden geven een prachtig realistisch effect, maar kosten meer tijd om te maken en aan te brengen op de huid.
  • Wonden of vervormingen met latex: met vloeibare latex kun je de meest fantastische, theatrale verwondingen creëren. Veelal groot en over de top. Ook brandwonden kun je met latex nabootsen.

Bloedneus en blauwe plekken voor promotievideo

Voor de promotie van zijn voorstelling “Huislelijk geweld” maakte Archell Thompson een video en flyer. In deze video zie je ook hoe ik de special effect make-up voor het zogenaamde slachtoffer verzorg.

Contact
Ook hulp nodig bij het wonden schminken en special effect grime? Vul het contactformulier in of mail naar info@karakterschmink.nl

nep hoofdwond

hoofdwond en handwond

halloween of horror grime met nep wond

Zombie schmink met special effects

gehechte nep wond

Wonden maken met special effects