Grimeren

Grimeren van karakters

Als grimeur breng ik karakters tot leven en daarmee het verhaal wat je wilt vertellen! Een acteur voelt zich pas echt iemand anders, altijd hij/zij er ook anders uitziet. Op professionele wijze verzorg ik de grime van vriendelijke, boze of enge karakters. Of je nu een grimeur voor theater, film, video, fotoshoot of evenement zoekt; ik ben je graag van dienst.

 

Baarden, snorren, wenkbrauwen

Naast grimeren met make-up en schmink kun je er ook voor kiezen het karakter verder uit te laten werken met een nep baard, snor of wenkbrauwen. Deze worden van wolcrepe gemaakt en netjes op maat aangebracht. Wolcrepe is in allerlei kleuren verkrijgbaar, dus we kunnen alle kanten op!

 

Grimeren Special Effects – SFX

Sommige karakters hebben een grote neus, puntige oren, hoge wenkbrauwen of een kaal hoofd. Maak het helemaal compleet en laat je karakter grimeren met special effects. Een nepneus plakken, modelleren van een speciale neus met wax of het maken van een kaal hoofd, het behoort allemaal tot de mogelijkheden van de grimeur.

 

Verouderen

Wil je eens zien hoe je eruit ziet als je 80 bent? Of is er een acteur die er jaren ouder uit moet zien. Dat kan. Het draait bij ouder maken allemaal om de juiste schaduwen. Met verschillende verouderingstechnieken kan ik er voor zorgen dat je binnen korte tijd heel wat jaartjes ouder lijkt. Te gek toch?!

oud schminken

Kinderen schminken

Schminker gezocht? Wil je een schminker inzetten voor een kinderfeestje of evenement, ook dan ben je bij mij aan het juiste adres. De kids kunnen lekker gaan zitten op de kruk en hun favoriete dier, superheld, sprookjesfiguur etc. uitkiezen. Ik zorg voor een kinderlach van oor tot oor.

kinderen schminken

Theaterstyling en grime

Van basis grime tot uitgebreide gedaanteverwisseling; de wensen in de podiumkunsten zijn talrijk. Als grimeur zorg ik voor een totaal look die matcht met het karakter, de belichting, de zaal én de wensen van de maker.

 

Wonden grimeren

Wonden grimeren is een techniek die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij EHBO, lotus trainingen of ambulance oefeningen, voor films/video of als onderdeel van horror make-up. Snijwonden, schaafwonden, blauwe plekken of brandwonden kunnen op het lichaam aangebracht worden.

wonden schminken

hoofdwond en vinger

Halloween / Horror effects

Ga je voor gruwelijk? Dan heb je zeker een grimeur nodig. Halloween is bij uitstek het feest om bij uit te pakken met enorme wonden, opengescheurde huid of uitgevallen ogen. Zombies, heksen en freaky filmkarakters zijn populair. Schakel mijn hulp in voor jouw perfecte Halloween-look.