Rimpels, hangende oogleden, huidvlekjes, rode wangetjes, grijze haren…

Ik heb nog nooit uitgebreid stilgestaan bij de uiterlijke veranderingen van het ouder worden. Ja, ik weet wel dat ik rimpels krijg, maar dat ouder worden ook gepaard gaat met bruine vlekjes, hangende wangen en rode uitslag in het gezicht bedenk ik niet elke dag. Om iemand met schmink 20 jaar ouder te maken, is die kennis wel nodig. Dus stond de grime-les van vandaag in het teken van ouderdomskenmerken. En niet alleen deze kenmerken zijn super belangrijk, ook de structuur van het gezicht is bepalend. En ieders gezicht is anders, dus verouderen is een pittige klus! Geen kwestie van lijnen trekken, maar heel precies voelen hoe de botten in het gezicht lopen en op de juiste plaatsen schaduwen zetten.

Dé manier om het te leren? Heel veel oefenen. En gezichten bestuderen. Waar zitten de schaduwen? Hoe lopen de vormen? Dat wordt dus flink mensen kijken! Volgende week leer ik om een snor, baard en wenkbrauwen toe te voegen aan het verouderde gezicht. Het plaatje wordt steeds completer.

Ook eens zien hoe je er uit ziet als je oud bent? Laat je ouder grimeren. Ik help je graag! Bekijk mijn portfolio of neem contact op voor meer informatie.

Geplaatst in Cursus en getagd met , , , , , , , , , , .