Musical Big Fish door Starlight Boulevard – Magisch teamwork!

Van 21 t/m 25 maart vormde ik samen met zes meiden het grimeteam van de Musical Big Fish. De Utrechtse Musicalvereniging Starlight Boulevard besloot een jaar geleden dit sprookjesachtige verhaal voor het eerst naar het Nederlandse theater te brengen. En om dit verhaal extra kracht bij te zetten, koos de vereniging naast de invulling van decor en kostuums ook voor een team van grimeurs. Ergens in juni vorig jaar reageerde ik op hun Facebook-oproep: “Wij zoeken creatieve hulp! In de musical zitten een weerwolf, een reus, een heks, een zeemeermin etc. waarbij we gave grime willen toepassen! Nu, bijna een jaar later, zit dit magische theateravontuur erop en kijk ik met een grote glimlach terug op een unieke musicalweek met de fantastische mensen van Starlight Boulevard.

       

Een goed begin…
In september kwam het grimeteam voor het eerst bij elkaar. Allemaal enthousiaste mensen, met ieder eigen specialiteiten en motivaties om mee te doen. Een leuke mix! Ik houd van het theater, dus vond het daarom vooral een tof idee om de grimetechnieken die ik op school heb geleerd, toe te kunnen passen in een echte voorstelling. In onze eerste, hartelijke ontmoeting met een aantal leden van Starlight Boulevard werd meer verteld over de musicalvereniging, het verhaal van de Musical Big Fish en we maakten kennis met regisseur André van Hest.

Naar ieders wensen en vaardigheden hebben we de grimevoorbereidingen voor de grotere rollen verdeeld. Ik nam de gezichtsparels voor de zeemeermin en de grime van Amos  Calloway – de circusdirecteur en tegelijkertijd weerwolf – voor mijn rekening. Verder werken we allemaal mee aan kapsels, pruiken en basisgrime voor de cast van 32 personen.

       

Hooggeëerd publiek
Vele appjes, mailtjes, overleggen, repetities en nóg meer appjes verder, was het dan eindelijk zover… we mochten het theater in! De plek waar alle ideeën tot leven zouden komen. We hadden een prachtige, grote grimeruimte om in te werken. Echt heerlijk. Er waren voldoende materialen en we hadden genoeg tijd om alle grime te doen. De uitwerking van de grime ging goed en konden we na de generale en try-out nog bijschaven.

       

Het was leerzaam om te zien hoe de grime op het podium uitkomt, heel anders dan van dichtbij. Ik heb kunnen ervaren hoe het is om mee te draaien in een productie. In de grimelessen is vaak veel tijd, nu was er meer tijdsdruk. De snelle grime- en kledingwissels achter de schermen waren geweldig om te doen.

       

Magisch teamwork
Ik had een hoop van deze week verwacht… maar zó veel magie had ik niet aan zien komen. Wat is het gaaf geworden! Hulde aan Starlight Boulevard voor de prachtige show. Ik ben trots op ons grimeteam en heb er enorm van genoten. Heel tof om de passie van deze mensen van dichtbij mee te maken en om ook een klein onderdeel van de show te zijn geweest. Bekijk het Big Fish fotoalbum in mijn portfolio (showfoto’s door FotoTeam K&M).

       

Geplaatst in Opdrachten.