Maak kennis met Horror clown Sharpy

Dit is Sharpy. Een eigenwijze circusclown. Overdag vermaakt hij de kinderen in het circus, maar als het donker wordt… Sharpy is gek op scherpe voorwerpen en kan er niet vanaf blijven! Scherven zitten overal; in zijn gezicht, nek, handen. En als je niet uitkijkt… ook in jou!

Met Sharpy heb ik een type horrorclown gecreëerd die er qua kleding uitziet als een traditionele circusclown, maar die vooral in het gezicht transformeert naar een angstaanjagend karakter die jong en oud bang maakt met zijn scherven en bloedspetters. Zijn enthousiasme voor grapjes verandert ’s avonds in enthousiasme voor het bang maken van mensen. Kijk maar uit, daar komt hij weer met een scherp mes op je af.

Kleuren grime
Ik heb gekozen voor een witte basiskleur in combinatie met verschillende tinten blauw. Zwart en donkerrood zorgen voor de duistere uitstraling, met als finishing touch bloed. De kleuren van het haar en de kleding zijn vrolijk en divers, wat past bij zijn karakter als circusclown. Dit staat in contrast met zijn gruwelijke gezicht en kan daarom een echte horrorclown genoemd worden.

Materialen grime (merk Grimas)
Ik maak gebruik van:
– Cake make-up voor de basis
– Water make-up voor de lijnen, kleuren en afwerking
– Derma wax voor de wonden en openstaande huid
– Bloed, bloedpasta en vloeibare latex
– Glasscherven als extra aankleding van de grime
– Clownspak
– Clownspruik
– Mes in het hoofd
– Rol verband

Grimeren van wonden en horror karakters wordt vaak tijdens Halloween toegepast. Lijkt het je ook leuk om met Halloween een horror typetje te worden? Vraag meer info op of bekijk mijn portfolio.

Geplaatst in Cursus en getagd met , , , , , , , , , , , , , , .