Examenopdracht 2: oud, baard, snor en neus

Vorige week maandag was de opdracht: maak een karakter met verouderingstechnieken, gebruik wolcrêpe voor een snor en/of baard en maak zelf een neus van wax. Ik heb gekozen voor het maken van een zwerver met schrammen, pukkels en een warrige baard en snor. Én een grote neus!

De neus was dan ook project één van de dag. Met nose wax heb ik stukje voor stukje de neus vergroot en breder gemaakt. Een heel precies klusje, omdat de neus nog wel natuurlijk moet overlopen in de originele neus. Na het afpoederen van de neus, waren de verouderingstechnieken aan de beurt. Mijn model van 31 jaar moest lijken op een man van 50 plus. Met crème make-up en door middel van schaduwen heb ik rimpels en laagverschillen in het gezicht gemaakt. Vervolgens was de baard aan de beurt. De grijs/bruine kleur wolcrêpe (schapenwol) was perfect voor een rommelige zwerverbaard. Ook deze heb ik geheel zelf gemaakt en geplakt.

En dan de finishing touch: het afstijlen. Met wat oude kleding van de Kringloopwinkel en passende props was het plaatje compleet. Eindresultaat voor deze opdracht: een 8!

Ook veranderen in een karakter met gekke neus, lange baard of opvallende snor? Vraag mij naar de mogelijkheden, ik help je graag met het grimeren!

Geplaatst in Cursus en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .