Ouder schminken heks

Een grimeur inhuren voor een theaterproductie; onmisbaar!

Al maanden zijn jullie bezig met de voorbereidingen voor jullie theatervoorstelling. Aan alles is gedacht; kostuums, decor, een mooie zaal, geluid, niets wordt aan het toeval overgelaten. Als het grote moment van de show daar is, willen jullie dat alles perfect is. En terecht! Een paar dagen voor de show rijst de vraag: maar wie gaat ons haar en de make-up doen? Aan een grimeur hebben jullie wel gedacht, maar haar en make-up… daar vinden we wel iemand voor toch? Een handige moeder, lieve zusjes of één van de castleden kan het er wel bij doen? Ik geef vijf goede (!) redenen waarom je zeker wél een bekwame grimeur wilt inhuren voor jouw productie.

1. Professionele materialen: mooi en veilig resultaat

Een grimeur zorgt ervoor dat alle spelers, zangers of dansers voorzien worden van passende grime met goede schmink materialen die geschikt zijn voor op het podium. Grime en make-up producten die goed blijven zitten (ook bij veel zweten en bewegen), veilig zijn voor de huid en goed overkomen in het licht. Een grimeur heeft verstand van theaterlicht en weet welke kleuren wel of niet weerkaatsen. Het zou zo zonde zijn als we jullie gezichten niet meer zien door de verkeerde grime. Wanneer mensen (huid)allergieën voor bepaalde ingrediënten hebben, kan een grimeur adviseren, wel zo fijn!

2. Grime brengt karakters écht tot leven

Heksen, tovenaars, oude opaatjes, zombies of wilde dieren; het zijn geen alledaagse typetjes, maar wel typetjes die we vaak op het podium tegenkomen. De gasten op rij één in de zaal kunnen de acteurs of dansers van dichtbij bekijken, maar ook de mensen op rij 20 willen zien welk typetje je speelt. Grime helpt jullie expressie vergroten. Met kleuren, lijnen en schaduwen creëert een grimeur optisch grotere gelaatsuitdrukkingen. Zodat iedereen het ziet! Grime helpt een karakter ook om in zijn of haar rol te komen. Als het kostuum aangaat, de grime en pruik op, kan het karakter zich helemaal inleven. It’s show time!

3. Extra hulp achter de schermen

De grimeur blijft tijdens de show achter de schermen om te helpen bij het verwisselen van pruiken of veranderen van de grime. Spannende en soms zenuwslopende momenten voor een speler of danser. Niet zelden wisselt een speler tijdens een voorstelling meerdere malen van rol. De grimeur is daar om de wissels in goede banen te leiden. Ook na de show helpt de grimeur met het afhalen en schoonmaken van de pruiken en het verwijderen van de schmink.

4. Verras en onderscheid jezelf!

Vraag eens aan de grimeur wat er mogelijk is en betrek de grimeur bij het creatieve proces. Zo zul je zien dat jullie unieke karakters kunnen creëren. Al eens gedacht aan special effects? Kale hoofden, lange baarden, gekke pruiken of complete maskers. Jullie kunnen je echt onderscheiden met grime, maar wacht niet tot een week voor de show.

5. Grimeur inhuren té kostbaar?

Het inhuren van een grimeur kost geld, dat klopt. Maar dat kosten de kostuums, het decor, de huur van het theater en de geluidsmensen ook. Houd in je begroting al vanaf het begin rekening met alle onderdelen die je belangrijk vindt. Grime is één van de belangrijkste productieonderdelen die ervoor zorgt dat alle spelers zich optimaal in hun rol voelen. Grime laat het publiek het karakter van de spelers écht zien… in mijn ogen, onmisbaar!

Benieuwd naar mijn mogelijkheden? Lees meer over grimeren of vraag meer info aan in een berichtje.

Geplaatst in Grimeur en getagd met , , , , , , , , , , , , , .